Testa lokala ölsorter på Gotland

Gotland erbjuder mycket både för dig som älskar öl och god mat. Varför inte besöka ett lokalt bryggeri under Gotlandssemestern?

Gotland

Gotland är ett mycket populärt semestermål som bjuder både på gotlandsruss, Sveriges egna vilda hästar, ringmuren kring Visby, skön natur och medeltidsveckan. Och mycket god mat och dryck. Det är ett bra ställe att göra en cykelsemester på eller så tar du med bilen på färjan och kör runt på ön. Du kan antingen tälta, bo på campingar, vandrarhem eller på sköna hotell. Är du ute i god tid kan du också hitta mysiga Bn´B att sova på. Vissa lokala mikrobryggerier kan också erbjuda övernattningsmöjligheter, för att skapa större verksamhet kring märket.

Mikrobryggerier på Gotland

Det finns flera mikrobryggerier på Gotland, som Burgviks bryggeri och Barlingbro Bryggeri. Innan du reser till Gotland kan det vara klokt att kolla upp vilka mikrobryggerier som du vill besöka, så att du kan planera en riktigt härlig rutt. Vill du även smaka på drycken, vilket troligtvis är ditt mål med besöken, så är det smart att också boka övernattning i närheten av bryggerierna – så behöver du inte oroa dig för bilkörning. Det finns många intressanta ölsorter att testa på: som sockeröl eller öl gjord på persika. Förutom att testa olika sorters öl på Gotland, så finns det även särskild mat du bör testa på. De gotländska kroppkakorna är en riktig klassiker som du kan hitta på många restauranger. Både med och utan bacon. En annan klassiker är att den gotländska pannkakan, som du hittar på kaféer.