Dricka öl på puben i Storbritannien

Har du någonsin sett en brittisk tv-serie där polisen eller huvudpersonen gått in på en pub och tagit en öl? Då får man lust att resa till Storbritannien. Varför inte göra det på din nästa resa. Åk till London, Manchester eller någon liten by i Skottland, gå in på den lokala puben och dricka en öl.

Storbritannien

Svenskar tycker om Storbritannien som resmål, tv-serieland och även den brittiska kulturen. Vad vore sommaren utan brittiska deckare? Morden i Midsomer och Allsång på Skansen hör liksom nästan ihop. Det är också många svenskar som följer med i den engelska fotbollsligan. Storbritannien har en skön kultur som vi gillar. Deras torra humor, mysiga pubar och goda öl. Det brittiska köket är förvisso inte känt som en kulinarisk läckerhet, men det finns mycket god mat att äta där. Det är också något speciellt med att sitta med en öl i handen och äta en paj på en brittisk pub.

Resa till Storbritannien

Det absolut lättaste sättet att ta sig till Storbritannien är genom att sätta sig på flyget på Arlanda och sedan vara framme inom ett par timmar. Du kan dock både köra bil och åka tåg och buss, men det tar ganska lång tid då du måste ta dig över engelska kanalen eller Nordsjön. Att ta bilen eller tåget till Storbritannien är perfekt om du ska göra en längre resa. Men om ditt mål är att gå på en fotbollsmatch, besöka London eller bara resa runt ett par dagar, så kan det tidsmässigt vara svårt att ta buss eller bil.

När du landar på Heathrow eller Luton kan du hyra bil redan på flygplatsen. Det är ett smidigt sätt för dig som vill uppleva den riktiga ölkulturen i Storbritannien. Istället för att åka in till London och trängas med turister, så tar du hyrbilen och kör på egen hand till mindre ställen. Tänk att resa runt i Storbritannien och bo på mysiga B´nB eller ovanför en pub. Kunna ta en öl med lokalborna och verkligen uppleva landet och kulturen. Du kan även passa på att besöka bryggerier i både England, Skottland och Wales. I Skottland har du möjlighet att också besöka whiskytillverkare. Storbritannien har ingen vinkultur på samma sätt som Franrike eller Italien, men deras härliga ölkultur uppväger det.